Herfst

Herfst: Hup naar het bos

De natuur is prachtig in de herfst. Ga lekker naar de bossen.

Je kan de bomen horen ruisen. De dennenbomen ruiken. Laarzen aan en gaan. Pan soep opwarmen en overgieten in de thermosfles. Bekers mee. Warme soep drinken in het bos.

Een prachtig bos is dat van de Hondsrug in Drenthe. Staatsbosbeheer heeft in Drouwen een geweldig buitencentrum gebouwd waar je allerlei natuurlijke producten kunt kopen die te maken hebben met het bosleven. Ze hebben er ook mooie wandelroutes. Helemaal leuk zijn de wandelroutes voor kinderen. Zo is er bijvoorbeeld voor kinderen van 6 tot 10 jaar een speurtocht waarbij ze als een leerling boswachter met een boswachtersjas vol gadgets een route van 2 uur lopen.

P1150790

Of loop het Boomkroonpad, een spannend pad van 125 meter lang door de toppen van de bomen.

buitencentrum-boomkroonpad-locatie-1Foto Staatsbosbeheer

Na afloop warme chocomelk drinken in Paviljoen de Woudstee. Ben je toch in deze omgeving, neem dan een kijkje bij de Hunebedden. In oktober hebben ze een speciale avondopenstelling, waarbij de hunebedden en het oertijdpark sprookjesachtig zijn verlicht door fakkels en lichtjes.

hunebed-by-night KanaalstreekFoto Pinterest

Meer weten? Check de website van Staatsbosbeheer  en het Hunebedcentrum.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply