Mijn huis

Steigerhout

 

Sinds een jaar of vijf is de populariteit van steigerhout enorm gegroeid. Begrijpelijk want het past uitstekend in de woontrend waarin we steeds meer naar grove materialen gaan.

Maar wat is steigerhout nu eigenlijk voor hout? Het is geen nieuwe houtsoort maar gewoon ongeschaafd vurenhout. Omdat het gaat om een zachte houtsoort, is het makkelijk te verwerken. Het wordt vanzelf grijs als je het maanden buiten laat liggen. Steigerhout wordt ook veel gebruikt in de bouw, deze planken worden opgekocht en later voor meubels gebruikt. Dan zie je vaak een grijze waas van het cement wat erop is gevallen en krijgt een plank zijn unieke karakter. Maar ook nieuwe planken worden gebruikt en op kleur gemaakt.

Met steigerhout kun je een gewone kast net dat beetje extra geven. Hierboven een foto van de Ikea kast Besta in onze woonkamer waar we een steigerhouten blad op hebben gemaakt. Zo krijg je een heel betaalbare kast. De planken hebben we gewoon bij een bouwmarkt gehaald.

 

Ook als muurplanken geven ze net dat stoere effect, zoals hier bijvoorbeeld boven onze eettafel. Op de muur hebben we kalkverf Parel aangebracht van Carte Colori , gekocht bij Esatto.

Steigerhouten planken boven eettafel Sei-zoen

 

 

Steigerhouten planken blijven door de invloed van vochtgehalte en de temperatuur wel vaak werken. Soms lijkt een plank recht als je ermee werkt en na een paar weken is hij krom. Ik vind dat persoonlijk ook de charme van het product maar wil je het risico verkleinen kun je het beste zoeken naar ovengedroogde planken en een maand of vier wachten tot ze nog weinig werken.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply