Lente

Dagje strand en boerenmarkt

Een dagje naar zee en een boerenmarkt bezoeken, valt zaterdag 16 april 2016 heel goed te combineren in Noordwijk.

Op het terrein van streekmuseum Veldzicht zijn tijdens de Boerenmarkt veel kramen met producten uit de streek te vinden. Denk dan aan landproducten als oerbrood, honing, jam, gerookte vis, vergeten groente, kruiden en bloemen. Boerenlandwinkels bieden boter, kaas, ijs en vlees aan van blaarkopvee.

Ook aan de kinderen is gedacht, zij kunnen bloemenslingers rijgen, potten draaien of een bijenhotel maken. Ook kunnen ze oud-Hollandse spelletjes doen, zich laten schminken of een kijkje nemen bij de bijen, kippen en konijnen.

 

carousel_small_Streekmuseum Veldzicht voorgevel-4

 

boerenmarkt noordwijk 2

 

Als afsluiter nog even naar zee. Lekker wandelen en wat drinken bij een strandtent. Bijvoorbeeld bij de Zeemeeuw die in de zomer van 2015 werd uitgeroepen als beste strandpaviljoen van Nederland. Of naar de Branding, die door Nieuwe Revu werd uitgeroepen tot beste strandtent van 2015.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply