Lente

Tulpenselfie

 

Tulpen ouderwets? Alleen voor toeristen? Nee dus. Tulpen zijn helemaal terug van weg geweest.

Lekker Hollands! Zoek je een leuk dagje weg van 15 april tot 8 mei 2016? Stap in je auto om de Tulpenroute 2016 te rijden. Als fietsroute is de tulpenroute ook leuk maar met zijn 101 kilometer best een pittige fietstocht.

De route komt langs de mooiste bollenvelden. In Creil hebben ze dit jaar ‘selfievelden’ waar je vrij in mag lopen en een tulpenselfie kunt maken. Zeg nou zelf, hoe bijzonder is het om op de foto te gaan tussen al die kleurige bloemen. Leuk om je foto uit te vergroten en op canvas te laten afdrukken.

Wil je meer weten over de tulp? In Creil bevind zich ook het Tulpen informatie centrum waar je iets te weten kunt komen over de herkomst, groei en bloei. Daarnaast kun je een tulpenshowtuin bezoeken met meer dan 2000 soorten tulpen. Genoeg plekken om de auto uit te stappen en iets leuks te zien.

Huwelijksaanzoek? Iemand de liefde verklaren? Of gewoon iets moois zien? Tijdens het tulpenfestival kun je voor € 37,50 p.p. een adembenemend mooie helikoptervlucht nemen boven de tulpenvelden van de Noordoostpolder.

Wijngaard Maronesse is van 17 april t/m 5 mei geopend. Je kunt dan een kijkje nemen in de wijnmakerij en wijnkelder. Kijk ook eens rond in de boerderijwinkel.

Op 23 april is het ‘Groendag’ in het centrum van Emmeloord. Pluk zelf tulpen, wandel langs de plantenmarkt, laat kinderen een tuintje maken en proef de natuur met lokale producten als fruit, vlees, groente en wijn.

Ook leuk, bezoek op 23 en 24 april aardbeienkwekerij Henselmans. Je kunt een rondleiding krijgen in het bedrijf, een (gratis)kopje koffie drinken op het aardbeienterras en verse aardbeien en aardbeienplanten kopen.

Wel eens tussen de bloembollen gegeten? Op 23 en 24 april kun je foodtrucks, kinderactiviteiten en een pop-up restaurant vinden in Creil. Wil je zeker zijn van een tafeltje tussen de bloembollen?Reserveer dan wel even van tevoren.

Wat je ook gaat doen, neem in ieder geval je fototoestel mee!

Meer informatie Tulpenroute Noordoostpolder

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply