Lente

Rode kruis bloesemtocht 16 april 2016

O.k., je moet er van houden. Met een grote mensenmassa samen wandelen. En dan bedoel ik echt veel wandelaars. Vorig jaar waren het er 31.515 om precies te zijn. Op 1 dag.

Maar daar staat veel tegenover. Want je wandelt namelijk voor het goede doel. Met de inkomsten van de Rode Kruis Bloesemtocht steun je chronisch zieken, gehandicapten en eenzame mensen zodat ook zij kunnen meedoen in de samenleving.

En wat het zo bijzonder maakt is dat je op deze eendaagse wandeltocht dwars door de mooiste delen van de Betuwe gaat. Dwars door boomgaarden en terreinen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de aanleg van speciale bruggen en het openstellen van privédomeinen. De Koninklijk Landmacht ‘slaat’ bruggen over de Linge. Je kunt deze routes dus maar één dag per jaar wandelen. De routes zijn allemaal prachtig. Je komt over dijken, door uiterwaarden, dwars door fruitboomgaarden volop bloesem, en nog veel meer moois dat de Betuwe te bieden heeft. Langs de routes is veel muziek en er zijn diverse rustpunten met catering. Je kunt kiezen uit diverse afstanden, van 8 tot 40 kilometer.

Volwassenen betalen € 7,- in de voorverkoop online en € 8,- aan de kassa. Kinderen betalen € 4, – in de voorverkoop online en € 5, – aan de kassa. Een parkeerkaart kost € 5, –

Zin in de Rode kruis bloesemtocht gekregen? Meer informatie Rode kruis bloesemtocht

Rode kruis

Foto: Knblo

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply